De Fokker

..::Woord van fokker::..

In 1981 kochten wij onze eerste Witte Keeshond ,een middenslag hond zonder papieren .
Deze hebben we 12 jaar gehad . Hij werd erg ziek en we hebben hem toen uit zijn lijden verlost.
Na ’n tijd gingen we op zoek naar een nieuwe Witte Keeshond want we misten hem.
Wij wilden alleen maar een Witte Kees, we hadden zijn karakter leren kennen en dit is geweldig.
De hond was altijd vrolijk ,leergierig,waaks, leuk voor de kinderen en altijd bij je in de buurt.
Dus op zoek , maar waar vind je een Grote Witte Keeshond of Middenslag.

Zo kwam ik in contact met de N.K.C. zij gaven mij het adres van een fokker in Nederland namelijk Mevr Den Besten.
Ik nam met haar contact op en zij had nog pups.
Ik kon kiezen tussen een reu of een teef.
Ik heb toen voor een teef gekozen, met de gedachten om zelf ook fokker te worden.
Ik had ervaren dat er zo weinig Witte Kezen waren, ik dacht dit ras mag niet uitsterven, we moeten proberen om de GROTE WITTE KEESHOND in stand te houden.
Zo zijn wij dan met Trixy van de Hoogjens begonnen. Trixy groeide al snel en werd een leuke hond . Wij gingen naar show’s en al snel had Trixy de titel Jeugd Wereld Kampioen in Brussel op zijn naam. Diverse keren behaalde trixy uitmuntend op show’s.
Zij werd Winner 1995 en Nederlands kampioen.
Zij voldeed aan de normen van de Rasvereniging en het eerste nest kon komen.
Wij hadden een geschikte reu gevonden en de dekking vond plaats.
Na 9 weken was het zover, het was spannend, de bevalling was goed verlopen , wij hadden 3 teven en 1 reu. Het opvoeden kon beginnen ,de pups groeiden op in huiselijke kring ,wij vonden het een leuke tijd, al die pups in huis wat hebben wij genoten.
Toen brak de tijd aan dat ze naar hun nieuwe baas gingen,voor de nieuwe baas een groot feest, maar voor ons viel het niet mee al die pups weg.
Als ze maar goed terecht komen, dan ben je zelf ook gelukkig en tevreden.
En dat merken we aan de leuke reacties en de contacten die we hieraan overhouden.

Trixy heeft in totaal 21 nakomelingen ,4 nesten heeft ze gehad, waarvan ik 2 honden zelf heb gehouden, dat zijn Jessie en Kelly.
We hebben nog een Reu Boris in Duitsland gekocht zodat ik thuis vooruit kan met fokken.
Gemiddeld hebben we 1 keer per jaar een nestje waarvan de ouders voldoen aan de eisen van de rasvereniging. Wij zijn lid van de Nederlandse Keeshonden Club en de
België Keeshonden Club.
De pups groeien op in huiselijke kring , zij vinden het heerlijk om met kinderen te spelen
Met ongeveer 5 weken als het mooi weer is mogen ze buiten spelen

Groeten van Anny


Jessie heeft 10-10-2005 haar laatste nest gekregen, 3 reuen en 2 teven . Totaal heeft Jessie 4 nesten gehad en 19 pups gekregen. Alle pups zijn gezond, en maken een aantal mensen gelukkig omdat zij allen een prachtige grote witte kees bezitten,en daar heel blij mee zijn. Jessie geniet nu nog maar van je oude dag.


Jessie samen met Boris vom Seerosenweiher

In 2005 heb ik met een fokker uit Tsjechie een pup geruild. Zij had een pup van Kelly en Boris gekregen haar naam is Trixy van Millus . En ik heb Brandy z Osecskych haju gekregen.


Inmiddels heeft Brandy al een nest gehad van 3 reuen en 2 teven. Ze is een lieve en heel mooie volwassen hond geworden


Kelly v Millus heeft 29-02-2008 haar laatste nest gehad . 4 reuen en een teefje, dat teefje heb ik gehouden ze heet Dana v Millus. Ze zal de taak van Kelly overnemen als alles goed verloopt. Ze groeit goed en is heel mooi ze lijkt wel op moeder. Kelly heeft in totaal 4 keer een nest gehad en 21 pups gekregen.

Ik wil nu even Dana v Millus voorstellen, ze is inteligent en leergierig en heel erg speels een prachtige pup.

 

Even voorstellen
Hallo ik ben Donna van millus
Ik ben geboren op 1-10-2009 Mijn moeder is Brandy Z Oseckych Haju en mijn vader is Eiko no Koya . Kelly en Jessie mogen geen pups meer krijgen dus mag ik samen met Dana de taak gaan overnemen. Ik ben ook net als de andere erg lief en inteligent,en samen met Dana zetten we de boel hier in huize van den Boomen op zijn kop. We ravotten en graven flinke kuilen waar het baasje niet zo blij mee is.En ik ben bezig met de ringtraining en het gaat best goed. Mijn eerste show wordt 30-05-2010 bij de NKC .
En hoe vinden jullie mij { Best knap hé}

Hallo ik ben Gizmo van Millus
Ik ben geboren op 2-11-2010. Mijn moeder is Dana van Millus en mijn vader is Wotan (Alev vom Vollblutarabergerstut Hoher Flaming)

Ik ben een prachtige reu het vrouwtje wil me gaan gebruiken als dekreu ik mag de taak van Boris in de toekomst overnemen. Boris is ook al 11 jaar maar nog wel steeds de baas Ik heb nu in totaal met 3 shows mee gelopen en heb 3 keer gescoord eerst beste pup van de keeshondenshow toen naar de EK daar BOB en nu naar de winner mijn resultaat is 1U BOB jeugdwinner/winner . Dus het vrouwtje is heel trots op mij.